Voice Dialogue

Bewustwording van je eigen binnenwereld zorgt voor blijvende positieve veranderingen in je leven! Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue.

Als gediplomeerd Voice Dialogue Facilitator kan ik stellen dat dit een geweldig effectieve tool in mijn praktijk is, enorm waardevol en onmisbaar. Iedere keer weer anders, verbazingwekkende resultaten en krachtige transformaties!

Een cliënt zei laatst na de sessie; ” Nu voel ik ruimte om de dingen echt te gaan doen, ik heb weer vertrouwen in mezelf!  Ik heb een kant van mijzelf, mijn ‘controleur’, die altijd alles regelt een stukje verder weg gezet, maar wel op die afstand dat ik zijn hulp weer kan vragen als ik dat nodig vindt.” 

Zo mooi om te begeleiden, maar ook enorm krachtig en mooi om een transformatie te zien plaatsvinden. Ik hou van mijn werk!

Ben je nieuwsgierig hoe jouw binnenwereld eruit ziet? Of zou je een kant van jezelf liever niet zo dichtbij hebben? 

Stuur me een bericht via info@lizhousmanscoaching.nl of bel 06-57942304

Nieuwjaarswens

Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar! 


Nu het nieuwe jaar begonnen is, stel je je vast de vraag:
Hoe kan ik zorgen dat mijn voornemens gaan uitkomen dit jaar? Je hebt nog ruim 11 maanden de tijd, maar je weet:

Een goed begin is het halve werk!

Door je iets voor te nemen zet je een nieuwe afslag neer op je eigen levenspad. Deze ga je voorzichtig verkennen, op het juiste moment en met de juiste begeleiding.

Vooral dit laatste, de juiste begeleiding, in de vorm van een deskundig persoon die met je meeloopt op dit nieuw te bewandelen pad is van essentieel belang. Iemand die je kunt benaderen als je het even niet ziet zitten, iemand die je begeleidt, je begrijpt en met je meedenkt. Je staat er niet alleen voor!

Klik op de onderstaande link om het contactformulier op mijn website in te vullen,  en maak de stap om jouw voornemen(s) succesvol te laten slagen! Je bent van harte welkom!

https://www.lizhousmanscoaching.nl/contactgegevens/

 

 

Wat is jouw wens?

Stel, je hebt een wens. Een wens diep van binnen, die je je helemaal kunt voorstellen en verbeelden, zodat je er als vanzelf in gaat geloven. Deze wens wil je van binnen naar buiten brengen om zich te gaan ontwikkelen en te uiten. Onderzoek volgt, zodat je vanuit hier voorzichtig plannen kunt gaan maken. Als je meer duidelijkheid in je plannen hebt gekregen kan je uiteindelijk je beslissing hierin nemen om de wens tot uitvoering te gaan brengen. Dit is het kantelpunt om je wens van binnen naar buiten te gaan brengen!

Zodra je dit van binnen naar buiten gaat brengen gaat het stromen, en ga je handelen om je wens daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Volharding is de volgende stap met ups en downs, waarna je voorzichtig mag gaan ontvangen. Er volgt een beweging van buiten naar binnen, het heeft tijd nodig, volharding en vertrouwen om dit te kunnen uitvoeren. Met het resultaat kan je deze uitgevoerde wens gaan waarderen en mag je tevreden zijn! Hierna komt er ontspanning zodat je kan genieten van je proces; van wens naar werkelijkheid, de cirkel is rond!

Wat is jouw wens? Heb je net even mijn hulp nodig om hem te manifesteren van binnen naar buiten?

Stuur me een bericht via het contactformulier om de stap te maken! https://www.lizhousmanscoaching.nl/contactgegevens/

Medische Hypnotherapie

Onderzoek heeft aangetoond dat Hypnotherapie voor tal van medische klachten een zeer werkzame therapie is. Verbeteringen van klachten zijn aangetoond op korte, middellange en lange termijn.

In de reguliere geneeskunde kan een arts bijvoorbeeld wel een constatering doen, maar hij kan vaak geen oorzaak vinden. Hierna gaat de cliënt naar huis zonder verbetering of een oplossing voor zijn of haar klachten.

Juist dan is het goed te weten dat Hypnotherapie voor veel klachten juist wél datgene kan bieden, vanaf dat punt waar de reguliere geneeswijzen ophouden. Simpelweg omdat wij als Hypnotherapeuten op een heel andere manier de klacht bekijken. We nemen namelijk een andere route, de weg van het onderbewuste, en hebben hierdoor een heel andere inkijk op de klacht. Vanuit hier kunnen we naar de oorzaak toewerken en zetten we onze interventies in, professioneel en exclusief maatwerk, zodat klachten verminderd en uiteindelijk opgelost kunnen worden. Enkele klachten kunnen zijn:

 • Oververmoeidheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hoge bloeddruk
 • Hyperventilatie
 • Maag- en darmklachten zoals PDS
 • Pijnklachten
 • Allergieën
 • Astma
 • Slaapproblemen

Heb je vragen of ik jou kan helpen met een medische klacht? Stuur gerust een bericht via onderstaande link.

https://www.lizhousmanscoaching.nl/contactgegevens/

Stoppen met roken

Vanaf 1 oktober is “Stoptober 2019” van start gegaan. De actie zet rokers ertoe om 28 dagen lang, vanaf 1 oktober, niet te roken. Dit jaar doen maar liefst 50.000 rokers mee aan de actie om samen te stoppen met roken. Elke dag ontvangen de deelnemers via een speciale app berichten die hen aanmoedigen en ondersteunen om het roken af te leren. 28 dagen niet roken is lang genoeg om de positieve effecten ervan te ervaren en om de ontwenningsverschijnselen achter de rug te hebben. Na 28 dagen ‘rookvrij’ te zijn, maak je een heel grote kans om blijvend te stoppen met roken. Er is echter een methode die nog sneller werkt, namelijk via hypnose.

Stoppen met roken via hypnose

Stoptober 2019 is ongetwijfeld een fantastisch initiatief dat heel wat verstokte rokers aanmoedigt om de sigaretten te laten liggen. In de loop der jaren zijn er tal van technieken en hulpmiddelen ontwikkeld om van je rookverslaving af te raken: denk maar aan nicotinepleisters, pillen, nicotinekauwgom en dergelijke meer.
Wist je echter dat hypnose een van de efficiëntste methoden is om aan je rookverslaving een einde te maken? Hypnose als middel om het roken af te leren is nog niet zo bekend bij het brede publiek. De belangstelling voor de therapeutische werking van hypnose neemt echter elke dag toe. Hypnose wordt niet alleen ingezet om cliënten van een rookverslaving af te helpen, maar ook om angsten te overwinnen, depressies en burn-out te behandelen, cliënten met overgewicht te laten afvallen en mensen te leren omgaan met chronische pijn. In sommige ziekenhuizen wordt hypnose zelfs toegepast in plaats van de klassieke narcose. 

Onder mijn professionele begeleiding ben je onder hypnose in staat om bepaalde denkpatronen en overtuigingen te veranderen. Ook de positieve overtuiging die je onderbewuste maakt met het roken van een sigaret, kan op deze manier worden doorbroken. Wanneer je emotionele brein geen positieve gevolgen meer koppelt aan roken, raak je heel snel van je verslaving af. Meestal zijn slechts enkele sessies nodig om een succesvol resultaat te bereiken, maar dit lukt alleen als je écht 100% zeker wil stoppen!


Succesvol

Het gebruik van hypnose om te stoppen met roken is een behandeling die erg succesvol is. Dat blijkt uit de getuigenissen van cliënten die al na enkele sessies van hun sigaretten konden afblijven. Vaak waren dit cliënten die al op verschillende manieren hadden geprobeerd om het roken af te leren: met nicotinepleisters, medicatie, acupunctuur, lasertherapie enzovoort.  Er zijn tal van redenen om te stoppen met roken. Al tientallen jaren wijzen allerlei campagnes ons op de gevaren van roken. De vele schadelijke stoffen in sigaretten veroorzaken een hele rits lichamelijke aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, diverse vormen van kanker en longaandoeningen. De werkzame stof in tabak, nicotine, brengt zowel lichamelijke als psychische effecten teweeg die verslavend werken. Bovendien kost roken geld, heel veel geld zelfs. De meeste hulpmiddelen om te stoppen met roken richten zich alleen op de lichamelijke afhankelijkheid van nicotine. Met hypnose wordt ook de psychische afhankelijkheid aangepakt zodat je hierna als NIET-ROKER door het leven zult gaan!

https://lizhousmanscoaching.nl/contactgegevens

Omhoog naar de hemel!

Sta ik bij de kassa met onze jongste zoon bij Plus Supermarkt. Hier is momenteel de actie van Kruiden Sjeffies, zaadjes die je mag planten in leuke potjes, en waarop alle kinderen gek zijn.

De dame voor ons aan de kassa krijgt maar liefst 4 potjes met Kruiden Sjeffies, waarop ze naar mijn zoon kijkt en zegt, die wil jij zeker wel? En onze lieverd zegt natuurlijk ja graag.
In de rij bij de kassa staat een andere mevrouw die zegt: “Deze moet je goed water geven jongen, dat heb ik ook gedaan bij die van mij. Ze zijn zo goed gegroeid dat ze tot aan de hemel komen!”

Mijn zoon en ik kijken mekaar aan en zeggen “Als dat klopt dan klimmen we meteen omhoog en bedenken ons geen moment!”. Water geven dus!

Wat zou dat mooi zijn…voor heel veel mensen! Gelukkig ervaren we bij ons thuis dat er ook nog andere manieren zijn om contacten te onderhouden met onze lieve schat en anderen hierboven!

Wondertjes

Een holistische kijk naar de gehele mens in combinatie met intuïtief werken brengt wondertjes teweeg! Het is niet in woorden uit te leggen wat er gebeurt, hoe iets gebeurt, maar …. het gebeurt. 


Als je leert om te luisteren naar je intuïtie, je buikgevoel, gaat er een wereld voor je open!
In mijn manier van werken laat ik mensen contact maken met hun gevoel zodat ze uit het rationele denken komen. Dit alleen al brengt enorm veel teweeg. Er vindt als het ware een transformatie plaats, van denken naar voelen, naar alles anders doen. 

Ademhaling
Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld een hoge ademhaling hebben, zich opgejaagd voelen en dus stress ervaren. Een diepe en rustige buikademhaling is hun vaak totaal onbekend. Ook hebben ze meestal geen idee hoe dit te anders te doen om vanuit je buik adem te gaan halen. Doordat de ademhaling te hoog in je lijf zit en je niet vanuit je buik kunt ademhalen, blijf je alleen maar stress en onbalans ervaren in je hele lijf. Je kunt niet voelen!

In Balans
Een oefening die ik na de intake altijd meegeef is de “In Balans” oefening. Deze zorgt ervoor dat de ademhaling op een hele natuurlijke manier rustiger en lager wordt, zodat de stress afneemt en je ademhaling in balans komt met je hartslag en denken. Hierdoor voel je je rustig, kalm en relaxed, en hebt daardoor weer overzicht in de dagelijkse dingen zonder stress. De ademhaling wordt net als vele lichaamsfuncties geregeld door het autonoom zenuwstelsel, maar alleen met de ademhaling is het zo dat we hem elk moment met ons bewustzijn kunnen overnemen. En juist datgene is de start van iets nieuws, en zorgt voor een grote positieve verandering in jezelf.

 

 

Waarom ga JIJ op vakantie?

Dat is een goeie vraag: Waarom ga JIJ nou eigenlijk op vakantie?
Dit is een vraag die je jezelf kan stellen voordat je iets gaat boeken.

 • Wil je gaan omdat iedereen op vakantie gaat?
 • Heb je wel zin om met je hele gezin op vakantie te gaan?
 • Of zou je eigenlijk liever alleen gaan?
 • Wil je echt op vakantie of is het vluchtgedrag?
 • En wat is je verwachting van op vakantie gaan?

vw-camper-336606_960_720

Weinig of geen zin, iedereen gaat,  jij dus ook? Je kan het toch niet maken om op te vallen door niet te gaan! Door je op deze manier in allerlei bochten te wringen om te doen wat anderen doen, zal deze keuze om wel of niet op vakantie te gaan jou alleen maar meer stress bezorgen. Je zal terugkomen van vakantie zonder opgeladen te zijn van positieve energie.

Hoe krijg je positieve energie?

Mensen vertellen dat ze op vakantie willen gaan om de accu op te laden. Vaak lukt dat ook, maar terug thuisgekomen schieten ze opnieuw in de dagelijkse beslommeringen, en de opgeladen accu is vrijwel meteen leeg. Ik ben van mening dat de bedoeling van vakantie is om je op te laden met positieve energie. En waar krijg je nu positieve energie van? Juist, van mensen waarbij je je goed voelt, want deze geven je de benodigde positieve energie!

Het is dus belangrijk om je in deze vrije weken te omringen met mensen die je graag om je heen hebt, en waarbij je dus meer tijd als normaal mee door kan brengen. In je vakantieweken heb je dát juist nodig, want dit voedt je energiepeil, maakt het gelukshormoon aan en zorgt dat de stresshormonen tot stilstand komen. Hierdoor zal je uitgerust én met nieuwe energie terugkomen van een welverdiende vakantie. En of dat nu een verre reis is of dicht bij huis; als je de juiste mensen om je heen hebt waar je deze positieve energie van kunt krijgen, maakt het namelijk niet uit waar je naar toe gaat!

maldives-666118_960_720

Een goed gesprek verheldert de horizon…

Als je niet weet wat je zult gaan doen, wel of niet op vakantie, je weet het allemaal niet meer. Je ziet de zon niet meer schijnen tussen de wolken, waardoor alles somber en bewolkt uitziet. Dan kan één sessie vaak al voldoende zijn om tussen de wolken wél de zon te kunnen zien. Een goed gesprek verheldert de horizon, en maakt dat je wel weer gerichte keuzes kunt maken!

Hoe gaat het met jou?

Heb je enig idee hoe deze vraag bij iemand binnenkomt die zijn dierbare verloren is? 
En wat dit voor degene betekent dat dit aan hem/haar gevraagd wordt?

Het leven gaat verder

Ook voor degenen die achterblijven na een groot verlies gaat het leven verder. Deze mensen beseffen dit meer dan andere mensen, want ze merken dat ze niet meer mee kunnen gaan op het tempo van de anderen. 
Het leven van een nabestaande staat een hele lange tijd stil, komt dan eventjes in beweging, om hierna weer stil te staan. Het is vreselijk moeilijk om dit te ervaren, maar nog veel moeilijker om het gevoel te hebben dat niemand meer naar je omkijkt. En vooral doorreist op de sneltrein van het leven, vaak zonder om te kijken.

Twee soorten treinen

Mijn ervaring is dat alle mensen verder gaan met de sneltrein van het leven. Begrijp me niet verkeerd, want zo hoort het ook te zijn. Je kunt tenslotte niet verwachten dat de wereld stilstaat net als jij, nadat jij een groot verlies hebt meegemaakt.

Als nabestaande reis je verder in de stoptrein, die vaak stil staat doordat er een obstakel is. Hierdoor ontstaat er een soort van kloof tussen de sneltreinreizigers en die van de stoptrein.

Je kunt na het lezen deze blog je wellicht iets voorstellen, hoe het voor degene moet zijn waaraan gevraagd wordt hoe het met hem/haar is. Het is net alsof er dan een klein lichtje schijnt in de lange donkere tunnel. Want dan stapt iemand bewust even af van de sneltrein, om hierna met jou in de stoptrein te praten, stil te staan en te luisteren.
Enorm waardevol voor beide reizigers, maar ook voor degene die overgegaan is!

Paniekaanvallen

Jong, oud, man, vrouw; het maakt niet uit, iedereen kan een paniekaanval krijgen. Zo heeft iedereen er wel een beeld bij, maar tegelijkertijd hebben veel mensen ook geen idee hoe het kan zijn.

Wat gebeurt er bij een paniekaanval?
Een paniekaanval kan zich op vele manieren voordoen en is niet altijd makkelijk te herkennen. Gebeurt het je voor de eerste keer dan kan dat heel heftig zijn. Dusdanig heftig dat je de huisartsenpost belt, omdat je geen idee hebt wat je overkomt en je al helemaal niet aan een paniekaanval denkt.

En dan?
Je denkt dat er iets mis is met je lijf, soms zelfs dat je een hartaanval hebt, omdat een paniekaanval fysiek veel met je doet. Je systeem is op dat moment als het ware overbelast en dat kan zich op allerlei manieren uiten.

Hoe komt dit nou?
Alleen is de oorzaak niet fysiek, maar psychisch. Iedereen heeft weleens stress, maar soms is de stress te veel of duurt het te lang. Dit kan een manier zijn waarop je systeem aangeeft dat de grens bereikt is. Hartkloppingen, zweetaanvallen, duizeligheid, moeite met praten, trillen, niet meer helder kunnen zien, hyperventilatie, het idee dat je flauwvalt, misselijkheid, overgeven; allemaal manieren waarop je lijf aan kan geven dat je een paniekaanval hebt. Ontzettend beangstigend als dit je opeens gebeurt en zeker als je geen idee hebt wat er met je gebeurt.

Behandeling
Een paniekaanval kan om allerlei redenen ontstaan en zich op allerlei manieren uiten. Je kunt goed geholpen worden en werken aan de oorzaak van de paniekaanvallen. Ik kom dit met regelmaat tegen in mijn praktijk,  en er is zeker iets aan te doen!
Zorg goed voor jezelf en ga ermee aan de slag, om te voorkomen dat je jezelf gaat beperken vanuit angst.