Kaars, licht & verbinding

Kaarsjes branden in deze donkere lange avonden, wat een bepaalde sfeer brengt in huis. Dit doen wij hier thuis ook, altijd brand een kaarsje voor onze overleden dierbaren. Ik ben van mening dat zeker voor onze dierbaren die overgegaan zijn naar de andere kant, dat een lichtje mag schijnen. Zij hebben tenslotte het totale overzicht in deze wereld en over ons, en daar mag best wat licht bij komen!

Op natuurbegraafplaats Bergerbos in St. Odiliënberg waar onze dochter is begraven, branden tot voor kort altijd veel kaarsen in een speciale kaarsenwand. Ontroerend en mooi om te zien dat zo veel mensen een kaarsje lieten branden op deze bijzondere en mooie plek. Het geeft een warm gevoel van liefde en verbinding maar ook van hoop. Helaas is deze kaarsenwand nu niet meer, zodat men op een andere manier te werk kan gaan hiermee.

De dagen, weken, maanden, jaren die verstrijken na het overgaan van onze dierbaren, gaan vaak gepaard met neerslachtigheid, gemis, oncontroleerbare emoties zoals boosheid, verdriet of angst. Dit alles in een donkere tunnel waarin je vaak geen hand voor ogen kan zien. Een kaarsje of lichtje laten branden voor je dierbare helpt hierin, want er stroomt dan verbinding tussen deze werelden met liefde en licht!

Ik ben er stellig van overtuigd dat onze dierbaren die ons voorgegaan zijn, hun licht ook over ons uitstralen. Als wij dit hier op aarde ook doen, ontstaat er een ketting van warmte, liefde en licht.

Wordt in deze donkere dagen eens meer bewust van het licht dat een kaarsje geeft, en laat de verbinding met je lieve dierbare bij je binnenkomen.

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl