Energetische stervensbegeleiding


Bewustzijnsgroei
Alles in het leven draait om bewustwording, ook in het stervensproces. Bij stervensbegeleiding is naast de fysieke zorg ook begeleiding op zielsniveau net zo belangrijk. Dit laatste noemen we energetische stervensbegeleiding.

Als iemand de weg is ingeslagen om het leven los te laten, (overgaan te gaan naar de andere wereld, ook wel thuiskomen genoemd) voltrekt er zich mits goede begeleiding een proces van diepe bewustzijnsgroei. Dit is een proces van acceptatie en overgave dat we sterven noemen; een grote sprong in bewustzijn voor degene die overlijdt, maar ook onvergetelijke waardevolle momenten samen met familieleden en dierbaren.

Indien men het stervensproces van een dierbare van zo dichtbij mag meemaken, zorgt dit onlosmakelijk voor een groei in het bewustwordingsproces voor de persoon die oprecht dicht bij de stervende is.    


Ik ben van mening dat het mystieke en zwijgzame aspect van de dood doorbroken mag worden, en dat mensen hier op een andere manier mee mogen omgaan. We spreken hier over wijsheid, en deze wijsheid is een emotioneel- en energetisch proces, dat op zielsniveau ontzettend belangrijk is, zodat men op een rustige en vredige manier over kan gaan.

“Ziel, geest en ego zijn slechts woorden, bewustzijn is de enige waarheid.
Het vergeten van je ware natuur is de echte dood,

de gedachtenis aan je ware natuur de ware geboorte.”
Ramana Maharshi

Bewustwording en balans opmaken
Als er een ziekteproces is, is er vaak meer tijd om bewust te worden van het leven dat geleefd is, waarbij mensen altijd een balans gaan opmaken voor zichzelf. Juist in die fase van balans opmaken is het zeer belangrijk bewust te worden van alles wat anders had kunnen lopen in het leven. Soms zijn er nog dingen of zaken die gevraagd of uitgesproken willen worden. Dit heeft een enorm helende werking voor de persoon die stervende is, waardoor het overgaan vloeiender zal verlopen, maar ook voor de mensen die achterblijven.

Daarnaast wil iemand die voelt dat de levensenergie weg aan het vloeien is, bepaalde dingen over dit proces weten. Tijdens energetische stervensbegeleiding kan er op deze specifieke en zeer persoonlijke vragen antwoord gegeven worden. 

Plotseling overlijden
Bij een plotseling overlijden is dit alles net zo belangrijk, maar is de tijd om de balans op te maken om het leven los te gaan laten een volledig onbewust proces. Het kan voor de nabestaanden helpend zijn om dit proces te verhelderen, en door het begrijpen hiervan kan men aan het rouwproces beginnen.

Sterven is verhuizen naar het hart van de mensen die je dierbaar zijn.
Manu Keirse

Als je meer informatie hierover zou willen, kan je met mij contact opnemen via onderstaande link naar het contactformulier op mijn website. Dit kan in de aanloop van een stervensproces zijn, tijdens het stervensproces zelf, maar ook als nabestaande.
https://www.lizhousmanscoaching.nl/contact/

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl