Wanneer ben jij tevreden?

Wanneer is een mens tevreden? Wanneer ben jij tevreden? En wat heb jij nodig om je tevreden te voelen en tevreden te zijn?

Dat is voor iedereen natuurlijk anders, want we zijn tenslotte allemaal andere mensen, met andere behoeftes en andere wensen. Vaak zie je dat als de buurman een nieuwe auto koopt, dat er een aantal mensen in dezelfde straat zijn die daarin meegaan door ook een nieuwe of andere auto te kopen. Zo gaat dat ook met vakantie’s, op school, met nieuwe inboedel voor je huis enzovoort.

“Tevredenheid is de landingsbaan van geluk!”

De vraag die hierbij past is; Hoe kan het zijn dat mensen zo geprikkeld worden om ergens in mee te gaan, en dus hun eigen dingen als ‘minder’ vinden. Hierdoor gaan ze mee in de gemaakte keuzes van andere mensen, en  vinden ze dat hun eigen gekozen dingen minder belangrijk of uit de mode zijn. Het is net een soort competitie, wie het nieuwste heeft, staat dus bovenaan de top. Dit is natuurlijk niet zo, het is zoals je het zelf voelt en ziet. Want waarom zou je überhaupt meegaan in de keuzes van anderen? Waarom zou de keuze van iemand anders jou in één keer ontevreden maken met je eerder gemaakte keuze?

vrouw op rots

Het antwoord hierop ligt bij jezelf. In een coaching sessie bij mij zal je helderheid krijgen in wat juist JIJ als uniek mens echt nodig hebt om tevreden in het leven te staan.

“Vergeet door de dingen die je wilt…..NOOIT de dingen die je hebt!”

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl