Oerkracht

In ieder mens is een oerkracht aanwezig. Deze overweldigende kracht komt naar buiten door een zeer intens geluid, dat heel diep vanuit je binnenste komt.
Als moeder kan ik stellen dat ik weet wat oerkracht is, door onze lieve kinderen op de wereld gezet te hebben. Tot zeven maanden geleden wist ik niet dat de oerkracht ook nog in een andere vorm kan zijn, namelijk als je je kind of een andere dierbare plotseling verliest.

Bij een bevalling ervaar je na de deze oerkracht en oerkreet een intens geluk en dankbaarheid. Op het moment als je je dierbare plotseling ziet overlijden, slaak je net als bij de geboorte van je kind een oerkreet. Het grote verschil is echter dat deze oerkreet er dan voor zorgt dat je in shock oftewel de freeze-stand komt. Hierdoor kom je van de freeze-stand terecht in de overlevingsfase, terwijl je na een bevalling terecht komt in een oase van liefde en geluk. Dit is natuurlijk een wezenlijk verschil, en staat recht tegenover elkaar.

Om uit deze freeze-stand te komen is tijd nodig, veel warmte, liefde, genegenheid en positieve aandacht van mensen die met je mee kunnen voelen. Een luisterend oor van iemand die weet waar je het over hebt is goud waard!

Zoals je uit bovenstaande zult begrijpen, is mijn persoonlijke ervaring hiermee inmiddels behoorlijk, en kan ik je hierbij als coach dubbel zo goed helpen!

3 gedachten over “Oerkracht”

  1. Hoi Liz, ich hob met aandach dien blog euver oerkrach gelaeze, en ich wil alein zegke dat ich dich as persoon, en geer as gezin oersjterk veinj. Ich hob heel veul respek wie dat geer same weer ene waeg probeert te veinje, uch openhartigheid hob ich veul bewoonjering veur. Natuurlijk hob ger ene lange weer te bewanjele, mer ger doot t in eder geval same as gezin, dao ken ich alein mer respek veur hobbe. Leve groetjes veur uch allemaol Karin

    Beantwoorden
  2. Wat geweldig krachtig Liz, dat je de overview hebt, terwijl je er middenin zit. Dat is een lijn vd oerkracht. Of niet dan? Liefs, yvonne xx

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl