Vakantie en Verlies

Als iemand een dierbare geliefde verloren is, is de vakantieperiode ook een piek van extra emoties. Herinneringen komen omhoog van de vakanties samen, en dan meteen erna ook de harde realiteit van de werkelijkheid nu. Men kan zich in deze periode meer down of emotioneel voelen dan anders al is.

De golfbeweging van de sluier van rouw heeft in deze periode een sneller tempo

Het is dan ook vaak zo dat in deze periode het onbegrip en de steun van mensen om je heen extra afneemt. Men kan ook niet verwachten dat de mensen om je heen stil blijven staan, maar je voelt in deze periode juist nog meer het verschil tussen stilstaan en doorgaan. Je voelt je ontregeld en weet vaak niet wat te doen of te laten. Het is de onbalans die opnieuw weer even groter wordt in je leven, maar ook het gemis en verdriet extra aanwakkert.

Volg je gevoel

Luisteren naar je gevoel in deze weken is de beste raadgever, en hieraan blijven vasthouden. Mensen om je heen zullen met hun goede bedoelingen je proberen ‘mee te nemen’ in hun activiteiten in deze vakantietijd. Als je bij je gevoel blijft en van daaruit een beslissing neemt kan je zelfs even genieten als je besluit erin mee te gaan. Het leven gaat snel in een razend tempo, en neemt je af en toe eventjes mee om daarna weer helemaal terug te komen in je eigen flow. Jij weet als geen ander dat elk moment met dierbaren om je heen uniek en waardevol is, en er geen 2e keer meer komt van een moment.

Leef jouw leven op jouw manier, vanuit je gevoel. Probeer je open te stellen om nieuwe herinneringen te maken. Maar als je voelt dat dit te vroeg is, is het wellicht verstandig om bij je eigen gevoel te blijven en niets te forceren om anderen een plezier te doen en jezelf hierdoor voorbij te lopen. Jij loopt jouw weg in het Omgaan met Verlies, jij zelf en in je eigen tempo, zodat een vakantieperiode eigenlijk hierin geen verschil hoeft te maken.

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl