Thuis

Thuis, je thuis, wat betekent dat voor jou…

Hoe belangrijk is je thuis voor jou…

Ben je er graag of juist niet…

Veiligheid of op je hoede zijn…

En wat voel je daarbij of juist niet.

Allemaal woorden en vragen die zo ineens opkomen bij het woord thuis. Thuis is voor iedereen anders, iedereen heeft een eigen thuis. Je wordt ergens op de wereld geboren en die plek wordt dan automatisch je thuis… de plek waar je roots liggen, waar je normaal gesproken normen en waarden aangeleerd krijgt om op een gegeven moment de wijde wereld in te trekken.

Als je de woorden hierboven leest, is het goed om eens op te letten of je hierbij iets kan voelen. Misschien gaat dat automatisch bij jou, maar het ook zijn dat je niks hierbij voelt. In dit laatste geval is het goed om weer opnieuw je gevoel te herontdekken of te leren voelen, gevoelens weer bij je binnen laten komen.

Je thuis… het zou fijn zijn als dat je een veilig gevoel geeft. Een warm gevoel van een plek met lieve warme mensen waarbij je terecht kunt met al je gevoelens.  Ongeacht de situatie waarin je verkeert is het zo ontzettend waardevol als je ouders er voor je zijn, wat helaas niet bij iedereen zo is.

Bij je geboorte gaan je ouders een verplichting aan met hun kind, voor de rest van hun leven. In goede en minder goede tijden horen ze hun taak als ouder uit te voeren om ten alle tijde voor hun kind klaar te staan, onvoorwaardelijk, ongeacht waar het kind mee komt. Ouders hebben de armen van een warme veilige deken, waar je jezelf kan zijn, waar je vanuit je hart zonder een rem tegen kan praten en zeggen wat je ervan vindt. Oneindige liefde en verbinding bestaat tussen ouder en kind, en is nimmer vergankelijk. Je zoekt je ouders uit voor jouw levenslessen, en zij geven je de basis. Want we zijn allemaal hier met uiteindelijk hetzelfde doel, alleen ieder bewandelt zijn levenspad op zijn eigen manier.

Wil je meer hierover weten of ervaar je bij jezelf dat je in de vragen blijft hangen? Stuur me een bericht via het contactformulier op mijn site zodat ik je teug kan bellen.

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl