Leef in het NU

Leef in het NU door je manier van denken aan te passen!

In deze blog kom ik uitgebreider terug op de onderstaande 5 redenen waarom het sommige mensen niet lukt om gelukkig te zijn.

nadenkende man

1. Je zorgen maken
De meeste dingen waar jij je zorgen om maakt, zijn angsten die jij jezelf aanpraat. Je zorgen maken is als bidden voor wat je niet wilt. Fantasieën, die waarschijnlijk niet zullen gebeuren. Bovendien heeft datgene wat je aandacht schenkt de neiging groter te worden. Wat je voedt, groeit. Let er dus goed op wat je denkt. Je zorgen maken heeft ALTIJD te maken met wat je in de toekomst verwacht. Gelukkige mensen leven in het heden en voorkomen zo dat ze zich zorgen maken over het verleden en de toekomst. Zoveel mogelijk met volledig bewustzijn in het NU leven zorgt ervoor dat je geen reden hebt om je zorgen te maken.

2. Jezelf met anderen vergelijken
Hoe meer je jezelf vergelijkt met andere mensen, hoe ze eruit zien, wat ze hebben of hebben bereikt, hoe ongelukkiger je je gaat voelen. Deze gewoonte creëert alleen maar ontevredenheid in je leven, dus het maakt je leven er niet aangenamer op. Richt je aandacht op jezelf, op het hier en nu, en laat anderen voor wat ze zijn.

3. Denken dat het verleden je toekomst bepaalt
Als je uit een arm gezin komt of er met de pet naar hebt gegooid in je pubertijd en geen diploma hebt gehaald, betekent dat niet dat je je toekomst hebt verpest.
Je toekomst is niet tot in de puntjes uitgestippeld, je hebt namelijk altijd een vrije keuze. Maar als je jezelf steeds een mislukking noemt vanwege je verleden, zul je dat ook in je leven ervaren. Wat je denkt wordt door je vrije keuze van denken dan in je toekomst gevormd! Wil je gelukkig zijn, dan zul je boven je dagelijkse realiteit moeten uitstijgen. Het is dan de hoogste tijd om je denken te veranderen, want: wanneer je je denken verandert, verander je je leven en dus ook je toekomst. Alles staat in verbinding met alles.

 4. Je omringen met negatief ingestelde mensen
Als je omringd bent door mensen die negatief en ongelukkig zijn dan wordt je daarmee besmet. In plaats van met hen rond te hangen, kan je beter op zoek gaan naar mensen die een positieve kijk op het leven hebben! Dit versterkt zich dan en deze wisselwerking maakt dat het een toegevoegde waarde heeft voor beiden. Je levensenergie gaat er rijkelijker door stromen, en hierdoor voel je je dan ook gesterkt.

5. Je hebt geen voldoening in je werk
Als je 8 uur per dag op je werk zit zonder voldoening, dan ben je het grootste deel van de dag ongelukkig. Het is dan wellicht verstandig om je angst te overwinnen en op zoek te gaan naar een andere baan. Ga op zoek naar waarom je hier op aarde bent, kom erachter wat je talenten zijn en ga deze benutten. Stop ermee om iemand te zijn die je niet bent. Durf te luisteren naar je intuïtie en voel hoe uniek je bent. Dus ga op zoek naar je passie, laat je angsten los en stort je in het avontuur van het leven!

Stop met denken en begin te voelen, te voelen als je je de vraag stelt; Wat maakt  mij nu echt gelukkig?  En wat geeft mij energie in plaats van wie of wat slurpt mijn energie op?

Herken je iets van jezelf in deze blog of zit je met andere vragen die jouw denken bezig houden? Bel, app of mail mij, ik kan je hierbij verder helpen! Samen slaan we de weg in waarop JIJ net even die EXTRA HULP nodig hebt!

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl