Humor

Humor is heel belangrijk in het leven, en een hele rijkdom als je het hebt!

In goede tijden tilt humor je net even boven alles uit zodat je je nóg beter voelt. Je kan het misschien wel een aanjager noemen van één van de gelukshormonen, bijvoorbeeld serotonine. Je zit dan gewoon heel lekker in je vel, en iedereen kan zich hier wel een voorstelling van maken. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aankan, en je energie is volop aanwezig.

Humor ontwikkelen
Maar hoe is het nou als je geen humor van huis uit hebt meegekregen? Wat niet is… kan nog komen…deze uitspraak klopt ook hier. Je kan het namelijk ontwikkelen als je veelvuldig hiermee in aanraking komt. Eerst ga je voorzichtig experimenteren hoe jouw prille gevoel van humor bij anderen in de smaak valt. En als je dan merkt dat anderen hier positief op reageren, gaat het als vanzelf stromen en gaat je humor groeien.

Humor is een gouden kwaliteit
Als je wél gezegend bent met een gezonde dosis humor, dan bezit je een hele rijkdom. Wist je dat humor naast het beeld van lachen en grapjes maken zelfs van levensbelang kan zijn? Stel, je maakt iets mee wat je helemaal onderuit haalt, en dat je hierdoor niet meer weet hoe nou verder te gaan. Dan is humor, en dan bedoel ik voornamelijk in alledaagse eenvoudige dingen, juist hetgeen je nodig hebt. Hierdoor kun je de treden van de trap vinden die omhoog gaan, zodat je verder kunt met je leven. Zo wordt het mogelijk om, hoe klein het ook mag zijn, dat je in de verte weer een heel klein lichtpuntje kan zien.

Ik spreek vanuit mijn eigen ervaring: Hoe moeilijk en oneerlijk het leven soms kan zijn, dat humor meehelpt om juist die weg te vinden om verder te kunnen gaan, is een feit.

2 gedachten over “Humor”

  1. Mooi stuk Liz, humor en verdriet liggen erg dicht bij elkaar, herkenbaar.

    Cynisme ligt op de loer, maar zelfs dat kan je soms helpen.

    Als je de grens sarcasme bereikt kom je in de gevarenzone. Die grens heb ik bij jou nog nooit ontmoet, je bent een topper!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl