Hoeveel geluksmomenten heb jij?

klaver4
De waarde van leven wordt bepaald door het aantal geluksmomenten dat je hebt. De meeste tijd van het leven bestaat namelijk uit overleven, met af en toe een beetje geluk.
Op dit beetje geluk kijk je terug en dit geeft je de kracht om verder te gaan.

Je hebt grote en kleine geluksmomenten maar ook alledaagse geluksmomenten. Door je ogen te openen en met volle aandacht om je heen te kijken zal je zien dat de alledaagse geluksmomentjes zich recht voor je neus bevinden. Je moet het alleen eventjes zien.

Het zijn vooral de kleine geluksmomenten die je leven een vrolijk tintje geven! Ook zijn het die momenten die even een glimlach op je gezicht toveren en je laten beseffen dat het leven heel mooi en bijzonder is. Jammer genoeg lopen we elke dag ook een heel aantal geluksmomenten voorbij, domweg omdat we ze niet zien.

gelukmomentjeHet merendeel van de mensen is iedere dag bezig met hun eigen dagelijkse bezigheden. Door veel te veel hooi op je vork te nemen zie je de geluksmomentjes helemaal niet meer. Je hebt het immers veel te druk met je werk, sporten, gezin en dit alles is totaal niet in balans. Door lange tijd helemaal gestrest door het leven te gaan, wordt je leven helemaal niet leuker, en zie je geluksmomenten niet. Dit kan ook niet, want door de dagelijkse stress ben je geprikkeld, geïrriteerd en daardoor kom je in een sombere stemming. Deze stemming brengt jou geen geluksmomenten, je kunt ze niet zien, staat er niet open voor. Het enige dat je wel kunt zien is dat jouw levenspad niet echt rooskleurig verloopt.

Wat zou het fijn zijn als je weer vaker kon genieten van de zon die schijnt of andere kleine dingen. Maar hoe kom je uit deze cirkel? Laten we het daar samen eens over hebben, en stuur me een bericht!

2 gedachten over “Hoeveel geluksmomenten heb jij?”

 1. Hoi Liz, Mooi stuk, helemaal mee eens. Toch moet er soms ook gewoon gebikkeld worden in het leven, toch? Zeker als je verantwoording hebt richting jezelf, je familie, je bedrijf of je omgeving. De kunst is om tijdens dit bikkelen toch de leuke dingen te zien, te ervaren en toe te laten. Moeilijk, wel heel belangrijk.

  Groetjes,
  Henk Jenniskens

  Beantwoorden
 2. Door dankbaarheid te oefenen ga je de kleine geluksmomenten zien en waarderen.
  Kijk voor het slapen gaan maar eens terug op je dag naar de dingen waar je dankbaar voor mag zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl