Ik ben weer IK

Oh jee, een recensie schrijven over mijn behandeltraject bij Liz betekent dat ik er open en bloot voor uit moet komen dat ik bij Liz in therapie geweest ben. Is dat erg? Nee, dat is het beste wat ik in jaren gedaan heb. Jaren waarin ik aan mezelf voorbijgegaan ben. IK, de belangrijkste persoon in mijn leven. Ieder mens heeft een rugzak vol met bagage van zijn leven. Deze rugzak kan je vullen met herinneringen, mooie maar ook minder mooie herinneringen. Dat heet LEVEN. Soms sta je even stil bij het moment van het leven om daarna weer door te draven naar het heden.

Totdat Covid19 in mijn leven kwam was dit voor mij, net zoals voor ieder ander “heel normaal de dagelijkse realiteit” met zijn hoogte als ook zijn dieptepunten. Zowel de pieken als de dalen heb ik beleefd tot april 2020. Geen afscheid mogen nemen van je dierbaren, opgelegd zonder na te denken over wat dit met een mens/kind  kan doen voor (het beloop van) de rest van je leven maakte me zo ontzettend kwaad en verdrietig. Hier moest ik iets mee! Dit mocht echt niet gebeuren. Helaas kon ik er NIETS mee. Van bovenop gelegde regels bepaalden (wederom) wat WEL of NIET mocht. Waarbij de volksgezondheid op no.1 stond en het menselijke volledig uit het oog verloren ging. Een tussenweg (lees dialoog) was niet mogelijk. De enige dialoog was die met mezelf. Als je alleen jezelf met je eigen ervaringen en ideeën als gesprekspartner hebt kom je vanzelf in die beruchte vicieuze cirkel terecht en verlies je de belangrijkste persoon je leven, je eigen IK, uit het oog. Op dat punt besefte ik dat het zo niet verder kon. IK moest hier iets mee. Via enkele tussenstappen, waaruit steeds dezelfde conclusies kwamen, besefte ik dat ik een hoop rouw uit het verleden te verwerken had.

Zo kwam ik bij Liz uit. Een lief warm mens die samen MET en NAAST jou op weg gaat naar jouw eigen IK. Oftewel degene die met jou in dialoog gaat om uit die vicieuze cirkel te komen en de weg naar jezelf terug te vinden. Dat was het doel van het traject bij Liz. Het is ongelooflijk wat het er voor je zijn is, als je persoonlijke handvatten aangereikt krijgt die je begeleiden naar je eigen IK. Met de ervaringen van het verleden, maar gericht op de toekomst en het HEDEN. Dankjewel Liz dat jij mijn gids was. Ik ben waar ik wil zijn. IK ben weer IK.

Algemeen

Uw privacy

Contactgegevens

Donckerstraat 20
6061 EX Posterholt
+31 6 57 94 23 04
info@lizhousmanscoaching.nl