skip to Main Content

Oh jee, een recensie schrijven over mijn behandeltraject bij Liz betekent dat ik er open en bloot voor uit moet komen dat ik bij Liz in therapie geweest ben. Is dat erg? Nee, dat is het beste wat ik in jaren gedaan heb. Jaren waarin ik aan mezelf voorbijgegaan ben. IK, de belangrijkste persoon in mijn leven. Ieder mens heeft een rugzak vol met bagage van zijn leven. Deze rugzak kan je vullen met herinneringen, mooie maar ook minder mooie herinneringen. Dat heet LEVEN. Soms sta je even stil bij het moment van het leven om daarna weer door te draven naar het heden.

Totdat Covid19 in mijn leven kwam was dit voor mij, net zoals voor ieder ander “heel normaal de dagelijkse realiteit” met zijn hoogte als ook zijn dieptepunten. Zowel de pieken als de dalen heb ik beleefd tot april 2020. Geen afscheid mogen nemen van je dierbaren, opgelegd zonder na te denken over wat dit met een mens/kind  kan doen voor (het beloop van) de rest van je leven maakte me zo ontzettend kwaad en verdrietig. Hier moest ik iets mee! Dit mocht echt niet gebeuren. Helaas kon ik er NIETS mee. Van bovenop gelegde regels bepaalden (wederom) wat WEL of NIET mocht. Waarbij de volksgezondheid op no.1 stond en het menselijke volledig uit het oog verloren ging. Een tussenweg (lees dialoog) was niet mogelijk. De enige dialoog was die met mezelf. Als je alleen jezelf met je eigen ervaringen en ideeën als gesprekspartner hebt kom je vanzelf in die beruchte vicieuze cirkel terecht en verlies je de belangrijkste persoon je leven, je eigen IK, uit het oog. Op dat punt besefte ik dat het zo niet verder kon. IK moest hier iets mee. Via enkele tussenstappen, waaruit steeds dezelfde conclusies kwamen, besefte ik dat ik een hoop rouw uit het verleden te verwerken had.

Zo kwam ik bij Liz uit. Een lief warm mens die samen MET en NAAST jou op weg gaat naar jouw eigen IK. Oftewel degene die met jou in dialoog gaat om uit die vicieuze cirkel te komen en de weg naar jezelf terug te vinden. Dat was het doel van het traject bij Liz. Het is ongelooflijk wat het er voor je zijn is, als je persoonlijke handvatten aangereikt krijgt die je begeleiden naar je eigen IK. Met de ervaringen van het verleden, maar gericht op de toekomst en het HEDEN. Dankjewel Liz dat jij mijn gids was. Ik ben waar ik wil zijn. IK ben weer IK.

Els

Liz weet doeltreffend de oorzaak van een klacht aan te wijzen en te behandelen. Liz is erg prettig in de omgang waardoor ik mij open durfde te stellen. Dit had tot gevolg dat ik flinke stappen maakte in een paar sessies. Er gaat een wereld voor je open!

Roy

Hoofdpijn was onderdeel van mijn leven; het hoorde erbij. Via het behandeltraject van mijn dochter ben ik bij Liz terecht gekomen. In eerste instantie onwetend, misschien zelf een beetje nerveus, wat te verwachten. Maar dat gevoel was snel verdwenen. Liz stelt je op je gemak en luistert. Richt zich niet alleen op je hulpvraag, maar kijkt verder. Na de eerste sessie voelde ik al verbetering. Nu sta ik versteld als ik nog een keer hoofdpijn heb. Wat een verlichting in mijn dagelijkse bezigheden!

Mascha

Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me helemaal op mijn gemak bij Liz. Ze heeft een heel rustige en ontspanning werkwijze. Liz luisterde aandachtig, vroeg door en stemde elke sessie af op mijn persoonlijke situatie van dat moment. Ook tussen de sessies contact gehouden door updates als voorbereiding op de volgende sessie. Op een heel natuurlijke manier worden specifieke ‘pijnpunten’ inzichtelijk gemaakt en besproken. Zeer bijzonder om te merken hoe ik me na elke sessie voelde groeien, rust en zelfvertrouwen terugkrijgen. Nog steeds doe ik de oefeningen die ik tijdens de sessies meegekregen heb. Je moet het zelf doen, maar geen moment het gevoel gehad er alleen voor te staan. Ik kijk terug op een heel mooi traject wat me meer gebracht heeft dan ik verwacht had.

Johan

Beste Liz,

Heel erg bedankt voor je hulp en tijd, in een tijd dat ik het erg moeilijk had. In de laatste jaren is er veel op emotioneel vlak gebeurd. Afgelopen januari is mijn lieve vriendin overleden, ze was erg ziek en we konden maar weinig voor haar doen. Haar overlijden heeft bij mij veel los gemaakt, hierdoor ben ik totaal emotioneel uit balans geraakt, kon alleen nog maar huilen, om alles. En huilen mag zeker, maar het brak me echt op en zag maar een uitweg en is naar Liz gaan. Liz had het direct goed in de gaten en heeft mij op de juiste manier geholpen. Het gemis is er nog altijd, maar ik kan nu ook eens met lach terugdenken aan mijn vriendin, of andere dierbaren die ik moet missen.

Geertje

Na een lange zoektocht om voor mijn blokkades een goede therapeut te vinden, kwam ik toevallig via een advertentie in contact met Liz. Ik had meteen een klik met haar, ze is zeer professioneel en kan goed luisteren. Liz heeft me geleerd om patronen uit een ver verleden en heden los te laten. Met mijn emoties kan ik nu beter omgaan. Mijn leven is positief veranderd en ik sta nu krachtiger in mijn schoenen. Met grote dankbaarheid kijk ik terug op het intakegesprek en mijn zes prettige sessies. Liz is een aanbeveling voor iedereen!

H. Custers

Af en toe heb ik een leider nodig. Iemand die me gevoelens e/o dingen helderder laat zien; me daarin leidt. Wellicht wist ik het antwoord of de remedie of wat dan ook al en is het voor mij meer een ‘aha’ ervaring. Hoe dan ook: ook deze keer heeft Liz me teruggebracht tot mezelf. Tot waar het om gaat in mijn leven. Dank je, Liz. Uit de grond van mijn hart.

Groet, Marianne

Ik ben met buikpijn klachten bij Liz terecht gekomen. Vanaf de eerste afspraak werd de buikpijn al minder en daarna was de buikpijn helemaal weg! Ook heeft Liz me nog geholpen met mijn zelfvertrouwen en om negatieve gedachten te veranderen in iets positiefs. Nu zit ik lekker in mijn vel. Het was helemaal niet eng, maar ik voelde me er prettig. Dank je wel Liz!

Fleur, 11 jaar

Liz is een warme persoonlijkheid. Zij heeft mij geholpen, om los te komen van bepaalde patronen en
gevoelens. Door zelfreflectie heb ik geleerd anders te reageren op situaties. Ik heb hierdoor op een
natuurlijke manier een goede band gekregen met mijn dochter. Leren loslaten is een proces, en dat is zo
fijn om te ervaren als je het kan. Het leven is een leerproces, waarin je mag zijn wie je bent, en waar fouten
gemaakt mogen worden. Bedankt Liz, voor het vertrouwen en plezier dat ik weer terug heb gekregen!

Angela

Met name tijdens de winterperiode voelde ik mij vaak ‘depri’. Begin dit jaar kwamen deze klachten terug, veel piekeren over de toekomst, stress en onrust in mijn hoofd. Verder was ik ook erg prikkelbaar en had ik last van woedeaanvallen/negatieve gedachtes, hierdoor heb ik niet netjes gereageerd naar een vriendin van mij. Ik ben hier zo enorm van geschrokken dat ik mijzelf over de drempel heb getrokken en opzoek ben gegaan naar professionele hulp. Via het dorpsblaadje kwam ik met Liz in contact.

Hypnotherapie en bewustwording? Ik had werkelijk geen idee wat ik mij daarvan moest voorstellen. Echter na een zeer prettig telefoongesprek en een uitgebreide intake werd het mij duidelijk. Liz is een bijzonder mens met enorm veel passie voor haar werk. Haar rustige en begripvolle houding zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde. Dankjewel, Liz! Door samen met jou dit traject te hebben doorlopen, heb ik de verbinding met mijzelf waar ik al zo lang naar verlangde. Geen stress meer, geen onrust in mijn hoofd, emoties doe ik niet meer opkroppen en worden ook niet meer geblokkeerd, tevreden met hoe ik nu ben.
Ook heb ik geleerd hoe ik mijn grenzen doe aangeven en hoe ik in bepaalde situaties moet handelen, door deze positief te benaderen. Dankjewel voor alles, Liz weet wat ze doet en ik zal haar zeker aanbevelen!

Bart

Liz Housmans is een bijzondere therapeut en een warm persoon. Zij heeft mij weer inzichten gegeven en hulp geboden bij het afschudden van de negatieve gevoelens die mijn leven beïnvloedden. Ik vind het heel bijzonder hoe zij deze inzichten gegeven heeft. Bedankt Liz!

Henny

Liz gaat op een vooral empathische manier te werk, maar is zeker ook methodisch gericht om ieder moment goed te besteden. De focus is  gericht op ontwikkeling van voelen en mens zijn. Zelf heb je veel ruimte om onderwerp of aandachtgebied in te brengen, waar je mee aan de slag wilt gaan. Liz reikt daarbij diverse overdenkingen en methode’s aan en weet daarbij de juiste snaar te raken om bij jezelf tot inzichten en mogelijke veranderingen te komen. Dit leidt tot toename van je zelfvertrouwen en het nemen van nieuwe (andere) afslagen in je route van het leven. Hierdoor ervaar je nieuwe (andere) energie die wordt aangewakkerd. Bedankt Liz!

Joep

Back To Top